2011. április 1., péntek

Szomorú hír a GTS Motorsport felől

Gondos "Pyro" Tamás már játszott régen is a tűzzel, de akkor az vicces volt. Sajnos ami most történt, az nem az. A hétvégi edzésre építették a pályát pénteken, és kihasználva az üres pályát, gondolták tesztelik az, és a kocsit is, amiről már írtam is itt korábban.

Sajnos a teszt rosszul sült el, mert egy rosszul kiszámított tempónál sajnos a kocsi irányíthatatlanná vált a hideg betonon, és ütközött egy pálya szélél álló szervízkocsival. A becsapódás következtében a motor elbillent, és leszakadt a benzin nyomócsöve, ami nagynyomással ráküldte az anyagot a forró turbóra. A kocsi azonnal kigyulladt, és csak a pilóta, és a mellette ülő szervizes kolléga lélekjelenlétén múlt, hogy komolyabb baj nélkül megúszták (zúzódás a mérnök lábán a benyomódott bukócső miatt, és egy eltört új az ablakon való távozás miatt).

A jelenlévők mindent megtettek, hosszú perceken keresztül harcoltak a tűz mindent elemésztő ereje ellen, de sajnos nem sikerült a kocsit megmenteni. Akkor és ott volt annak a Skyline-nak az utolsó útja. Tomi aznap még kicsit le volt törve, de szerencsére nem okozott nála ez az élmény lelki törést, így már nézegeti miből lehetne megépíteni az új kocsit.


Amit még mondott Tomi, hogy ezután kicsit át kell gondolni a már egyesek által amúgy is szigorú biztonságtechnikai előírásokat a drift versenyeken, edzéseken. Megosztás

Nincsenek megjegyzések: